DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 19.02.2012 15:53:52

Obec Polánka

Muži ročník 2007/2008

TJ Polánka - Sokol Rybníky 6:1
27. kolo IV. třída, okres Znojmo - 15.6.2008
____________________________________________________________________

Góly Polánky:David Válka 4, Martin Procházka, Jarek Hladík

     V posledním zápase tohoto ročníku už Polánce téměř o nic nešlo. Bylo již před zápasem jisté, že druhé místo si vybojovaly výhrou nad Trstěnicemi Petrovice, Jamolice naopak na třetí místo ztrácely 6 bodů. Úkol tedy zněl ,,předvést divákům pěkný fotbal".
     Trenér Fiala vymyslel následující sestavu: Libor Máša – David Čech (Lukáš Machotka), Petr Procházka, Pavel Chvátal, Marek Ostrovský – Michal Panovský (Petr Zelenka), Martin Procházka, Jirka Šviřák, Jarek Hladík – Jirka Šachl (Martin Hladík), David Válka

     Ihned od ůvodního hvizdu si Rybníky mnohem přesněji nahrávaly, takže se také dostávaly častěji před Polánskou branku. Ve 4. minutě zahrávali hosté první rohový kop a nedůsledně pokrytý hráč otevřel hlavou skóre - 0:1. Po brzkém gólu bylo tedy na Polánce, aby odpověděla. Domácí většinu míčů směřovali na Davida Válku, tomu však byl většinou odmáván ofsajd. Ve 20. minutě již hlavní rozhodčí signalizované postavení mimo hru neodpískal a náš útočník po samostatné akci a kličce gólmanovi srovnal na 1:1. Za další 4 minuty jsme již mohli vést, ale Jirka Šviřák po krásné zpětné nahrávce mířil z 10 metrů pouze do hostujícího gólmana. Hosté zahrozili ve 30.minutě když po dlouhém autu hlavou prodlužoval míč hostující Adamík, ale Libor Máša byl pozorný a míč vytáhl na roh. Uděřilo však na druhé straně. Nakopnutý míč do pokutového území neodkopli hostující obránci, když si dávali přednost, a důrazný David Válka hlavou poslal míč do sítě - 2:1! V závěru poločasu po krásném centru od Marka Ostrovského ještě Martin Procházka z malého vápna vysoko přestřelil branku a tak první poločas skončil těsným vedením domácích 2:1.
     Do druhé půle udělal domácí kouč hned dvě střídání - místo Davida Čecha nastoupil Lukáš Machotka a uvolněné místo po Michalu Panovském zabral Petr Zelenka. Polánští hráči hlasitě povzbuzováni domácími fanoušky se ve druhém poločase začali mnohem časteji dostávat na dostřel Rybnické branky. Nejprve pálil z úhlu nepřesně David Válka, který trefil pouze boční síť, poté Jirka Šachl ve velkém vápně v dobré pozici netrefil centrovaný míč dobře a ten skončil v autu. V 58. minutě po pěkném centru od Jirky Šviřáka se míč ve vápně dostal k Martin Procházkovi a ten, ač míč netrefil podle svých představ, nakonec přecejen zvýšil na rozdíl tří branek. Poté domácí využili i poslední možnost ke střídání - Jirka Šachl za potlesku domácích fans přepustil své místo v útoku Martinu Hladíkovi. Ten se ihned zapojil do útočení a na jeho střílenou přihrávku z pravé strany jen těsně nedosáhl David Válka. Za 5 minut po levé straně unikal Jarek Hladík, podle hesla ,,Já na bráchu, brácha na mě´´poslal míč na Martina Hladíka, který ho však nezpracoval dobře a dobíhající obránce si ve spolupráci s gólmanem poradil. Hosté ve druhém poločase až na vyjímky neměli žádné vyložené šance. 20 minut před koncem pouze nastřelili z malého vápna tyč, to bylo však z jejich strany téměř vše. Naopak Polánka si vytvářela stále více gólových šancí. V 75. minutě Jarek Hladík krásně uvolnil Davida Válku, který poslal míč podél vybíhajícího gólmana ke vzdálenější tyči a zkompletoval tak svůj sedmý hattrick v sezóně. Za 5 minut se po rohovém kopu dostal k míči Jarek Hladík a jeho tečovaná střela se štěstím zapadla přesně pod břevno - 5:1. V 86. minutě se ještě opět David Válka postavil k zahrání příměho kopu ze 20-ti metrů a tečovaný míč  se od tyče odrazil do branky - 6:1!!!

    Polánka se tedy po zlepšené hře ve druhém poločase se sezónou rozloučila vítězně. Konečné třetí místo v tabulce však jistě bude pro hodně hráčů a fanoušků zklamání, nicméně po zbytečných bodových ztrátách na podzim a velmi dobré formě Trstěnic během celého roku jsme s vyšším umístěním asi nemohli počítat. O to, co se nepovedlo letos, se budeme snažit příští rok.

Přidat komentář můžete ZDE                     Napsal: Martin Procházka                                  Fa 17.6.2008


Jamolice - TJ Polánka 0:2
26. kolo IV. třída, okres Znojmo - 8.6.2008
____________________________________________________________________

Góly Polánky: Jirka Šachl 2   

K sehrání utkání v rámci předposledního kola tohoto ročníku cestovala Polánka na horkou půdu do Jamolic. Podzimní utkání skončilo v Polánce bezbrankovou remízou. Pokud chtěla Polánka i po tomto kole pomýšlet na druhé místo, musela bezpodmínečně vyhrát. Po jednozápasové absenci byl připraven nastoupit Jirka Šachl, naopak David Čech nedorazil.
     Hosté nastoupili v rozestavení: Libor Máša – Lukáš Machotka, Petr Procházka, Pavel Chvátal (Petr Zelenka), Marek Ostrovský – Michal Panovský (Luděk Adamík), Martin Procházka, Jirka Šviřák, Jarek Hladík – Jirka Šachl (Martin Hladík), David Válka.

     Na utkání, vzhledem k malé vzdálenosti Jamolic, dorazila také početná skupinka Polánských fandů, za což jim děkujeme. Utkání začalo náporem domácího celku, který byl hlasitě podporován domácím kotlem u výčepu. Jamolice většinu akcí vedli po levé straně, ale Michal Panovský s Lukášem Machotkou si většinou poradili na výbornou. Někdy sice za pomocí kaskadérských zákroků, ale většinu útoků si pohlídali. V 10.minutě po centrovaném míči předvedl velmi nejistý zákrok domácí gólman, který míč vyrazil pouze nohou před sebe, nicméně nejrychlejší byli domácí obránci a míč odkopli do bezpečí. V 17. minutě se řítil domácí útočník na Libora Mášu. Petr Procházka 10 metrů před pokutovým územím zatáhl za zachranou brzdu a k překvapení většiny diváků viděl pouze žlutou kartu. Z přímého kopu žádné ohrožení Polánské branky nenastalo. Za 5 minut na druhé straně Jirka Šachl obešel dva obránce, ale střelou z velkého vápna nezamířil přesně. I nadále se však většinou hrálo na polovině Polánky. Ve 30. minutě zahrávali Jamolice 2 rohové kopy, ale oba dva si Libor Máša pohlídal. Polánka v prvním poločase taky jednou zahrozila z rohového kopu, ale skóre se opět neměnilo. A když ani Jamolice v závěru poločasu po velkém závaru před Liborem Mášou neskórovaly, skončil první poločas bez branek.
     Druhé dějství začalo obráceně oproti tomu prvnímu. Polánka se častěji dostávala před Jamolickou branku a míč držela častěji na svých kopačkách. V 52. minutě domácí gólman opět předvedl, že nemá svůj den. Míč po přihrávce od obránce netrefil dobře, ten se dostal k volnému Martinu Procházkovi, ten ovšem také nezakončil přesně, když míčem místo poloprázdnou branku trefil domácího obránce. Za 5 minut vyslal Marek Ostrovský nádherný pas na Jirku Šachla, který po sprintu přes polovinu hřiště otevřel střelou po zemi skóre - 0:1! Hned za další 4 minuty to po rohovém kopu mohlo být už o dvě branky. Míč prošel celým pokutovým územím Jamolic, Martin Procházka promáchl, David Válka jej taky nezachytil až nakonec míč skončil v autu. Domácí hrozili ve druhém poločase zejména z rychlých brejků. Jeden takový vedly Jamolice po pravé straně, po centru před branku však domácí Polák minul branku hostů jen o centimetry. V 70. minutě opět Jirka Šachl utekl domácím obráncům a střelou po zemi, z velkého vápna zvýšil na 0:2!!! V druhém poločase začínalo pozvolna poprchávat, poslední půlhodina utkání se však dohrávala ve velmi hustém lijáku. Domácí se snažili alespon o vstřelení čestného gólu, ale hostující obrana jim toho, až na vyjímky, moc nedovolila. V závěru utkání měl 100% šanci opět domácí Polák, ale střelou z 10 metrů trefil pouze svého spoluhráče, od něhož se míč odrazil na břevno a poté jej lapil již připravený Libor Máša. Za dvě minuty už rozhodčí Beneš odpískal konec utkání a Polánka tak mohla slavit.

     Derby tedy skončilo vítězně pro Polánku, která se tak ještě v závěrečném kole popere o celkové druhé místo v tabulce. Trstěnice i Petrovice zvítězily a tak Polánka zůstává na třetím místě 2 body za Petrovicemi. V posledním kole se však utkají spolu oba vedoucí celky tabulky. Polánka na svém hřišti přivítá celek Rybníků. Utkání začíná, podobně jako předposlední kolo, již ve 14:30.

Přidat komentář můžete ZDE                     Napsal: Martin Procházka                                  Fa 17.6.2008


TJ Polánka - Sokol Skalice 8:0
25. kolo IV. třída, okres Znojmo - 1.6.2008
____________________________________________________________________

Góly Polánky:David Válka 3, Martin Procházka 2, Martin Hladík, Jarek Hladík,
                       
Petr Zelenka z penalty

     Týden po porážce v Trstěnicích přivítala Polánka na hřišti Na Pinďurce tým ze Skalice. Domácímu kouči se oproti předešlému zápasu rozpadla osa týmu, když chyběli Jirka Šachl, Petr Procházka a Jirka Šviřák se navíc na hřišti objevil až v průběhu utkání.

     Polánka proto nastoupila v této sestavě: Libor Máša – Luděk Adamík, Pavel Chvátal, Marek Ostrovský, David Čech (Lukáš Machotka) – Michal Panovský, Martin Procházka, Petr Zelenka, Jarek Hladík – Martin Hladík (Jirka Šviřák), David Válka.

     Začátek utkání ovlivnilo počasí – těsně před začátkem totiž začalo poprchávat, takže povrch hřiště byl velmi kluzký, navíc foukal velmi silný vítr. Polánka hrála s větrem v zádech, takže se většina akcí odehrávala na polovině Skalice. Hned v 5.minutě se ocitl v dobré střelecké pozici David Válka, ale nezamířil přesně. Další Šance postupně spálili Martin Hladík, Petr Zelenka a několikrát opět David Válka. Ve 21.minutě se centrovaný míč před branku Skalice otřel o ruku obránce a rozhodčí nařídil penaltu. K té se postavil Petr Zelenka a nezaváhal – 1:0. Za dalších 5 minut se skóre měnilo opět. Michal Panovský krásným pasem našel za obranou Davida Válku, který z 20-ti metrů napřáhl ke střele a gólman se natahoval marně. Ve 33.minutě vyslal Martin Procházka do úniku Martina Hladíka, který po pěkné kličce gólmanovi zvýšil už na 3:0. Skalice v těchto chvílích působila velmi odevzdaným dojmem. Ve 40.minutě to bylo již o čtyři branky – Jarek Hladík ve velkém vápně nahrál Davidu Válkovi, který poslal míč přízemní střelou k tyči Skalické branky. Skalice se za celý první poločas nedostala k pořádnému ohrožení branky, kterou střežil Libor Máša, takže se do kabin šlo za stavu 4:0 pro Polánku.
     Do druhého poločasu uvolnil své místo na hřišti David Čech Lukáši Machotkovi. Tři minuty po začátku měl další šanci Martin Procházka, když po přiťuknutí od Petra Zelenky střílel jen těsně vedle. Hosté si první velkou šanci vypracovali v 53.minutě, ale Libor Máša si s křižnou střelou na vzdálenější tyč poradil. V 56. minutě kopal Petr Zelenka trestný kop z 22 metrů a tečovaný míč jen těsně minul levou tyč Skalické branky. Slovo si tak vzal již potřetí v tomto zápase David Válka – po pěkných kličkách dvěma hráčům se ocitl sám před gólmanem, a ikdyž byl ve velkém úhlu, dokázal jej prostřelit – 5:0!!!  Hosté se již v těchto chvílích podle vlastních slov začali spíše strachovat, aby neodjížděli s dvouciferným rozdílem. V 65. minutě se dostal na hřiště také Jirka Šviřák, který nahradil Martina Hladíka a postavil se nezvykle do útoku vedle Davida Války. Za dvě minuty si svou střeleckou pozici ve vápně našel Jarek Hladík, vyslal krásnou střelu, kterou však gólman Skalice vytáhl na tyč a dobíhající hostující hráči míč uklidili do bezpečí. Hosté z protiútoku také zahrozili, ale Libor Máša byl opět připraven a nebezpečnou střelu, která na mokrém terénu měla velký odskok, vyrazil na roh. V 73. minutě David Válka u rohového praporku obehrál obránce, nahrál na malé vápno zcela volnému Martinu Procházkovi, který míč uklidil do prázdné branky – 6:0. V těchto chvílích se Skalice zoufale bránila a zmohla se pouze na nakopnuté míče, které však většinou zachytili domácí obránci. V 76.minutě se Jirka Šviřák dostal k míči na hranici velkého vápna, sám před gólmanem nahrál míč Davidu Válkovi, který jej ještě postrčil Michalu Panovskému, ale obránci poté míč odkopli do autu. Následoval asi 2-minutový zámek ve velkém vápně hostů, ale Polánka sedmý gól prozatím nevstřelila. Ten přišel až v 83.minutě. Petr Zelenka si na půlkruhu postrčil míč do vápna, ale k němu se nejdřív dostal Jarek Hladík a uklidil jej přesně k levé tyči – 7:0. V závěru ještě David Válka nahrál na malé vápno opět zcela volnému Martinu Procházkovi a ten po totožné situaci, která předcházela šestému gólu, zvýšil na konečných 8:0!

    Polánka si tedy v tomto utkání částečně vylepšila náladu po nevydařeném minulém utkání. Již nyní se ale plně koncentruje na nadcházející zápas, kterým bude dlouho očekávané derby Jamolice – Polánka, které však začíná kvůli fotbalovému ME již ve 14:30 v Jamolicích.

 

Přidat komentář můžete ZDE                     Napsal: Martin Procházka                                  Fa 2.6.2008

Sokol Trstěnice - TJ Polánka 1:0
24. kolo IV. třída, okres Znojmo - 25.5.2008
____________________________________________________________________

  Góly Polánky:   ------------ 

     Po minulém zápase, ve kterém si Polánka na domácím hřišti poradila s týmem Horních Kounic ,,C´´ v poměru 4:0, se tentokrát vydala na půdu lídra tabulky z Trstěnic. Pokud si hosté chtěli uchovat ještě teoretickou šanci na první místo ve skupině, nemohlo je zajímat nic jiného než vítězství. Místní hlasatel, který utkání označil jako Zápas roku, také připomněl důležitost tohoto utkání.
     Polánka k němu nastoupila v sestavě: Libor Máša – Lukáš Machotka (Petr Zelenka), Jirka Šviřák, Pavel Chvátal, David Čech – Martin Procházka (Luděk Adamík), Petr Procházka, Marek Ostrovský, Jarek Hladík – Jirka Šachl (Martin Hladík), David Válka.
     Utkání, které se hrálo před velmi slušnou diváckou kulisou, řídil jak hlavní rozhodčí p.Šrámek. Začátek utkání se lépe vydařil hostům z Polánky - již ve třetí minutě mohli jít do vedení. Jirka Šachl vystřelil na hranici velkého vápna a míč směřující do šibenice stačil domácí brankář s obtížemi vyrazit na roh. Po této šanci předvedli pár pěkných akcí domácí hráči, kteří hrozili zejména po levé straně krásnými pasy za obranu. Ve 20 minutě se při výskoku srazili dva Polánští hráči s jedním domácím. Jirka Šachl si z této srážky odnesl bolestivě naražené žebro a musel již ve 20. minutě střídat. Na jeho místo v útoku nastoupil Martin Hladík. Domácí hráči se stále častěji dostávali na dostřel Mášovy branky. Ve 25.minutě po rychlé akci střílel z 15-ti metrů domácí hráč tvrdou střelu pouze do břevna. Za další tři minuty se řítili dva domácí hráči na jednoho Polánského. Finální přihrávku však zastavil Jirka Šviřák neúmyslně rukou a viděl za to žlutou kartu. Další útok před Polánskou branku vedli domácí za tři minuty. Centrovaný míč od rohového praporku však nikdo z vyskakujících domácích hráčů netrefil a míč tak skončil v autu. Polánka se do vyložených šancí dostávala velice těžko – obrana domácích pracovala totiž velice spolehlivě. V závěru poločasu ještě domácí kopali jeden trestný kop z ostrého úhlu. Střílený míč však Libor Máša vyrazil na roh, ze kterého ohrožení pro Polánskou branku nevzniklo a poločas tak skončil bez branek.
     Do toho druhého nastoupil místo Lukáše Machotky v Polánském týmu Petr Zelenka. Bylo tedy nutné udělat několik změn v rozestavení. Domácí hráči pokračovali v nastoleném trendu z prvního poločasu a na Mášovy branku se valil jeden útok za druhým. V 51. minutě nastřelili domácí pouze tyč Polánské branky. Totéž se opakovalo za další 4 minuty. V 57.minutě však již šli Trstěnice do vedení. Po rychlém brejku odcentroval domácí hráč z pravé strany a nabíhající útočník z malého vápna poslal hlavou míč do sítě – 1:0. Polánka se hned po rozehrání snažila o vyrovnání, ale pozorná domácí obrana si se všemi šancemi prozatím poradila. V 65.minutě se po nakopnutém míči do pokutového území Trstěnic nedohodl domácí brankář s obránci a dobíhající David Válka toho téměř dokázal využít, jeho tečovaný míč však skončil těsně vedle branky. Za dalších 5 minut Polánka opět postupovala vpřed. Rychlou přihrávku ale před dotírajícím Martinem Hladíkem poslal domácí obránce gólmanovi, který ji chytil do rukou. Rozhodčí Šrámek však k údivu všech neodpískal ,,malou domů´´ a hrálo se tak dál. V 72. minutě se již Polánka radovala z vyrovnání. Na přímý kop z 25-ti metrů si naběhl David Válka a prostřelil domácího gólmana. Trstěnický pomezní však svůj tým ,,podržel´´ a odmával smyšlený ofsajd. Gól tedy neplatil. Domácí hráči mohli v následujících minutách svůj náskok pojistit, ale Libor Máša skvělými zákroky další gól nepustil. V 88. minutě ještě vystřídal trenér Fiala Martina Procházku a na hřiště pustil Luďka Adamíka. Ten měl na noze vyrovnání, ale z malého vápna před domácí brankou netrefil míč dobře a gólman jej chytil. Když už to vypadalo, že utkání skončí výhrou domácích, vydal se v nastaveném čase Jirka Šviřák s míčem kupředu. Ve velkém vápně Trstěnic byl faulován, ale rozhodčí Šrámek opět pouze přihlížel a nezapískal. Hvizd rozhodčího se ozval až o minutu později, ale to již končil utkání.
     Polánka tedy utkání na půdě vedoucího celku tabulky výsledkově nezvládla, i když výkonem si remízu zasloužila. Na I když se však ve fotbale nehraje a po dopolední kontumační výhře Petrovic za boxerskou vsuvku Damnického hráče se tak Polánka ocitla na 3.místě dva body za Petrovicemi. V dalším kole přivítáme doma celek ze Skalice. Hraje se 1.června opět v 16:30.
        
Přidat komentář můžete ZDE                     Napsal: Martin Procházka                                 Fa 26.5.2008

TJ Polánka - Horní Kounice "C" 4:0
23. kolo IV. třída, okres Znojmo - 18.5.2008
____________________________________________________________________

Góly Polánky:  David Válka 2
                         
Jirka Šviřák
                          Petr Procházka ( Z penalty)   
     

     Polánka přivítala ve 22.kole na hřišti Na Pinďurce celek Horních Kounic ,,C´´. Hosté po ne zrovna vydařené jarní části toužili získat tři body a zastavit tak propad tabulkou. I z tohoto pohledu nečekal domácí žádný lehký zápas. Trenér Fiala měl k dispozici již uzdraveného Davida Válku, také David Čech byl po jednozápasové absenci připraven nastoupit.

     Polánka nastoupila v této sestavě: Libor Máša – Luděk Adamík, Pavel Chvátal, Jirka Šviřák, David Čech – Martin Procházka, Petr Procházka, Marek Ostrovský (Lukáš Machotka), Jarek Hladík – David Válka, Petr Zelenka (Jirka Šachl).

     Hned od začátku zápasu byla Polánka aktivnější a ve fungl nové sadě dresů držela míč častěji na svých kopačkách. Pár rychlých útoků po stranách však skončilo nepřesným centrem. V 8. minutě však  navrátilec do sestavy David Válka po rohovém kopu poslal míč hlavou přímo pod břevno Kounické branky – 1:0. Další nadějné akce domácích končily opět na nepřesné finální nahrávce. Naopak hosté několikrát nebezpečně zahrozili, ale Libor Máša výbornými zákroky podržel domácí. Ve 23. minutě si domácí Marek Ostrovský krásně našel cestu mezi hostujícími obránci přímo před brankáře, avšak nezakončil přesně a skóre se neměnilo. V další šanci domácích se ocitl Petr Procházka, když přešel přes dva hráče, nicméně střelu mu zblokoval obránce a gólman Kounic tak mohl být i pro tentokrát v klidu. Ve 35. minutě se dostal za hostující obranu opět David Válka, který nahrávkou na vzdálenější tyč našel Petra Zelenku, ale ten ve skluzu poslal míč pouze podél brankové čáry do autu. Hosté v závěru poločasu předvedli ještě jednu krásnou kombinaci ve středu hřiště, ale z hranice velkého vápna mířil záložník hodně nepřesně, takže do kabin se šlo za stavu 1:0 pro domácí.

     Druhý poločas chtěla Polánka co nejdříve pojistit svůj náskok. Za tímto účelem také trenér Fiala o poločase udělal pár změn v rozestavení hráčů. Ihned od začátku druhého poločasu se Polánka tlačila do zakončení. Nepřesně mířili nejprve David Válka a po něm také Petr Procházka. V 55. minutě se dostal na hřiště Lukáš Machotka, který vystřídal Marka Ostrovského. Za dalších pár minut Polánka vystřídala podruhé – místo Petra Zelenky na hřiště vyběhl Jirka Šachl. V 59. minutě se po krásné kolmici dostal do zakončení David Válka, ale trefil pouze břevno Kounické branky. Hosté za dvě minuty zahrozili z rychlého brejku, ale Libor Máša domácí podržel. Další velkou šanci domácích spálil Jarek Hladík, když z malého vápna trefil pouze spojnici břevna a tyče, takže stav zůstával stále stejný. Když už se zdálo, že se domácí spokojí s jednogólovým náskokem, přišla 76. minuta – centrovaný míč se dostal po hlavičce k hostujícímu brankáři, který jej propustil mezi nohama. Míč se však zastavil před brankovou čarou a dobíhajícího Pavla Chvátala gólman fauloval, takže rozhodčí, který mohl ponechat výhodu, když dobíhající Martin Procházka míč dopravil do sítě, odpískal penaltu. K té se postavil Petr Procházka a střelou k pravé tyči zvýšil na 2:0. Za 4 minuty se skóre měnilo opět – k trestnému kopu z 20 metrů se postavil David Válka a střelou do pravé šibenice vymetl Kounickému gólmanovi všechny pavučiny. Svým druhým gólem v zápase tak zvýšil na 3:0. Ani to však nebylo z domácí strany všechno. Po rychlém autovém vhazování a následném centru do pokutového území míč hostující obránci neodkopli, takže se dostal k Jirkovi Šviřákovi a ten už se zakončením neměl problém – 4:0! Po zbytek zápasu si Polánka své vedení pohlídala a získala tak po minulém zaváhání důležité tři body.

     Vedoucí Trstěnice po dramatickém závěru nakonec přecejen vyhrály v Jiřicích 1:2. Petrovice, Jamolice i Damnice taktéž vyhrály, takže bodové rozdíly na špici tabulky zůstávají stejné. Za týden cestuje Polánka k velmi důležitému utkání do Trstěnic. Budeme proto velmi rádi, pokud nás přijede podpořit početná skupinka Polánských fanoušků. Začátek utkání je opět v 16:30.

                        

Přidat komentář můžete ZDE                     Napsal: Martin Procházka                                 Fa 19.5.2008


Petrovice - TJ Polánka 1:0
22. kolo IV. třída, okres Znojmo - 11.5.2008
____________________________________________________________________


Góly Polánky:
   -----------
 
      V rámci 22. kola IV. Třídy cestovala Polánka na horkou půdu do Petrovic. Souboj třetího celku tabulky s druhým sliboval zajímavou bitvu o body. Polánka však přijela do Petrovic bez řady opor – chyběl stále David Válka, dále Michal Panovský, David Čech i Pavel Vejvalka. Trenér Fiala musel proto při sestavování základní jedenáctky značně improvizovat.
      Výsledek jeho snažení vypadal takto: Libor Máša – Lukáš Machotka, Pavel Chvátal, Martin Procházka, Jarek Hladík – Martin Hladík (Luděk Adamík), Petr Procházka, Jiří Šviřák, Marek Ostrovský – Jirka Šachl, Petr Zelenka.
      Při prvním pohledu na místní trávník bylo jasné, že v tomto zápase to bude spíše o bojovnosti než o nějakých technických kombinacích. A úvod zápasu to jednoznačně potvrdil. Obě dvě mužstva ze začátku spoléhala hlavně na dlouhé nakopávané míče. Nebezpečnější šanci si v úvodu vytvořila Polánka, ale ke gólu měla daleko. Domácí vedli většinu akcí po lajnách a snažili se centrovanými míči najít své útočníky ve vápně. Jejich snaha však prozatím končila na nepřesné finální přihrávce nebo pozorném gólmanu Mášovi. Polánka spoléhala zejména na rychlé brejky. Nadějné byly zejména dva  okolo 25. minuty, nicméně Jirka Šachl, ani Petr Procházka síť za domácím gólmanem nerozvlnili. Domácí hráči v závěru poločasu podnikli také rychlý brejk do Polánské obrany a ta míč odkopla pouze na roh. Po jeho zahrání si pro míč vyběhl Libor Máša, domácí hráč jej v malém vápně fauloval, ale píšťalka rozhodčího zůstala němá a útočník Petrovic míč poté pohodlně hlavou dopravil do branky – 1:0. Marné byly protesty Polánských hráčů. Poločas skončil za stavu 1:0 pro domácí.
     Druhý poločas se Polánka snažila o srovnání stavu. Začala více kombinovat, ale k žádné velké šanci to nevedlo. Rozhodčí v tomto zápase také evidentně neměl svůj den, protože drtivou většinu zákroků otáčel ve prospěch domácích. Domácí zahrozili v 60.minutě, kdy po rychlém sledu přihrávek pálil za hranicí velkého vápna Petrovický útočník, ale branku hostů těsně minul. Polánka se o dvě minuty později dostávala do slibně rozjeté akce, avšak opět ztroskotala na finální přihrávce. S postupem času začali hosté stále více vysunovat obranu ve snaze o vyrovnání, čímž se samozřejmě otevíral prostor pro rychlé brejky domácích. Po jednom takovém v 73.minutě opět prokázal svoje kvality Libor Máša. V 75. minutě využil trenér Fiala jediné možnosti ke střídání, když místo Martina Hladíka nastoupil na zbytek zápasu Luděk Adamík. Hosté mohli ke konci zápasu srovnat ze dvou standardních situací na hranici velkého vápna, ale ani jedna gólem neskončila. Naopak domácí se v 86. minutě opět řítili na Mášovu branku, ale náš gólman skvěle vyběhl a šanci zneškodnil. Závěr zápasu již domácí udrželi míč v bezpečné vzdálenosti od své branky a mohli se tak radovat z cenného vítězství 1:0.
      Trstěnice ve svém odpoledním zápase neponechali nic náhodě a výhrou 8:0 nad Dobřínskem si upevnili první místo v tabulce. S již značným odstupem sedmi bodů je druhá Polánka, o další bod zpět je jejich dnešní soupeř – Petrovice. V následujícím kole přivítá Polánka celek Horních Kounic ,,C´´ a pokud si chce ještě udržet alespoň teoretickou šanci na první místo před veledůležitým zápasem v Trstěnicích, nesmí v tomto zápase zaváhat. Přijďte proto povzbudit domácí mužstvo – bude potřeba každého fanouška.

   

Přidat komentář můžete ZDE                     Napsal: Martin Procházka                                 Fa 17.5.2008


TJ Polánka - Slávie Damnice 2:0
21. kolo IV. třída, okres Znojmo - 4.5.2008
___________________________________________________________________

 Góly Polánky: Pavel Chvátal, Jirka Šachl

     První květnovou neděli se na hřišti Na Pinďurce hrálo 21. kolo IV.třídy. Domácí Polánka v něm přivítala nebezpečný tým Damnic. Kouč Fiala stále postrádal zraněného Davida Válku, naopak oproti minulému zápasu byli připraveni nastoupit Pavel Chvátal, Luděk Adamík a Michal Panovský.

     Polánka vyběhla v sestavě: Libor Máša – Lukáš Machotka (Petr Zelenka), Jirka Šviřák, Martin Procházka, David Čech - Pavel Vejvalka, Marek Ostrovský, Petr Procházka (Luděk Adamík), Jarek Hladík – Martin Hladík (Pavel Chvátal), Jirka Šachl.

     V úvodu zápasu bylo k vidění dost nepřesných přihrávek na obou stranách. První náznaky šancí měly Damnice. Polánka se snažila o přechod do útoku hlavně nakopávanými míči, ale ty bezpečně odvraceli vysocí zadáci hostů. Ve 20.minutě se po krásném prostrčení mezi obránci ocitl na druhé straně v gólové šanci útočník Damnic, ale gólman Máša mu včasným vyběhnutím znemožnil přesnější zakončení. Ani jedno z mužstev si nebylo schopné vypracovat výraznější převahu. Do jisté míry to však také bylo způsobeno neustálým kouskováním hry hlavním rozhodčím Klempou. Ve 28.minutě zahrávali domácí rohový kop a po menším závaru ve vápně pálil Pavel Vejvalka jen těsně vedle pravé tyčky. Hosté z protiútoku postupovali na Mášovu branku, ale zastavil je faul Lukáše Machotky. Proti trestnému kopu hostujícího hráče vytáhl Libor Máša parádní zákrok a míč vyrazil na roh. V 38.minutě měl 100% gólovku Pavel Vejvalka, když po nádherném prostrčení míče od Marka Ostrovského byl sám před gólmanem, ale opět těsně minul. Do kabin se šlo teda za bezgólového stavu.

     Do druhé půle naskočil Pavel Chvátal místo Martina Hladíka a trenér Fiala musel tedy přeskupit řady. Domácí si byli vědomi toho, co by případná remíza znamenala v tabulce, a podle toho také druhou půli začali. Od úvodu se začali tlačit před hostující branku, ale prozatím bezvýsledně. V 53 minutě rozhodčí odpískal blízko půlící čáry faul ve prospěch domácího týmu. Na centrovaný míč si naskočil Pavel Chvátal, ale v souboji jej před ním ještě tečoval obránce Damnic tak nešťastně, že míč skončil ve vlastní síti. Gól byl připsán P.Chvátalovi. Hosté po obdrženém gólu přestali, trošku nečekaně, vytvářet tlak na domácí hráče, takže Polánka měla daleko víc prostoru. Hráči Damnic postupem času začali více diskutovat s rozhodčím, než se soustředit na vlastní hru. Výsledkem bylo několik trestných kopů pro domácí za nevhodné komentáře Damnic směrem k rozhodčímu. V 73. minutě si pro centrovaný míč do pokutového území zaběhl Pavel Vejvalka, po souboji s obráncem a gólmanem se míč odrazil k Jirkovi Šachlovi, který již neměl problém jej uklidit do prázdné branky – 2:0. Od této chvíle hosté již zcela odpadli a Polánka si svůj náskok již pohlídala. Své šance v závěru ještě neproměnili Petr Zelenka ani Jirka Šachl, a tak Polánka vyhrála 2:0.

     První Trstěnice nezaváhaly v Branišovicích a po výhře 0:5 si nadále udržují 4-bodový náskok v čele. Třetí Petrovice však nečekaně prohráli v Jiřicích 1:0. Polánka tak před následujícím vzájemným zápasem odskočila Petrovicím na 4 body. V neděli se v Petrovicích hraje již v 10:15.

Přidat komentář můžete ZDE                     Napsal: Martin Procházka                               Fa 11.5.2008


Start Vlasatice - TJ Polánka 2:3
20. kolo IV. třída, okres Znojmo - 27.4.2008
____________________________________________________________________

          Góly Polánky: Martin Hladík, Jirka Šachl, Pavel Vejvalka

     Za krásného jarního počasí nastoupila Polánka 27. dubna k utkání 19.kola ve Vlasaticích. Hosté přijeli bez řady hráčů. Chyběl Pavel Chvátal, který měl virózu, David Válka, který má z posledního zápasu potíže s ramenem, a nedorazili ani Michal Panovský a Luděk Adamík. Proto s týmem odcestoval také Pavel Vejvalka.

     Polánka hrála v sestavě: Libor Máša – Lukáš Machotka, Jirka Šviřák, Martin Procházka, David Čech – Pavel Vejvalka, Petr Procházka, Marek Ostrovský, Jarek Hladík – Jirka Šachl, Martin Hladík (Petr Zelenka).

    Od úvodního hvizdu měla Polánka častěji míč na svých kopačkách. Hned pár minut po začátku měli hosté první velkou šanci, ale dvojice Šachl – Vejvalka nezakončila přesně. Domácí mužstvo se na dostřel Mášovy branky dostávalo jenom sporadicky. Polánka se do koncovky dostávala čím dál častěji, ale domácí gólman si prozatím se všemi střelami poradil. V 18. minutě ke střele napřáhl Jirka Šachl, domácí gólman míč jen vyrazil a dobíhající Martin Hladík jej uklidil do poloprázdné branky – 0:1. Za dalších 7 minut si opět Jirka Šachl doběhl k rohovému praporku pro míč, po pár hezkých kličkách se ocitl sám před brankářem, vystřelil a míč skončil v síti – 0:2! Domácí tým v prvním poločase hrozil zejména ze standardních situací. V 25. minutě po rohovém kopu domácích došlo v šestnáctce Polánky k velkému závaru. Dorážející hráč ztroskotal až na Davidu Čechovi, míč do bezpečí po dalších několika odrazech odkopával Marek Ostrovský. Na hřišti bylo v těchto fázích hry k vidění několik ošklivých zákroků, ale rozhodčí Fojtík řešil vše pouze domluvou. V 36. minutě si pro míč za domácí obranu zaběhl Pavel Vejvalka a po narážečce s Martinem Hladíkem se řítil sám na gólmana, kterého ležícího na zemi lehce přehodil a Polánka tak vedla už 0:3!  V závěru poločasu byly stále častější různé strkanice, ale gól už nepadl ani na jedné straně.

     Druhý poločas začali aktivněji domácí, kteří se snažili o zkorigování výsledku. Byla to však Polánka, která mohla ze dvou rychlých brejků navýšit své skóre, ale Marek Ostrovský ani v jedné šanci neuspěl. V 60. minutě se na půlce u míče nedohodl Pavel Vejvalka s Martinem Procházkou, unikající hráč nacentroval na hranici velkého vápna, kde David Čech míč úplně netrefil a domácí hráč vstřelil první gól domácích. V 65. minutě trenér Fiala využil jedinou možnost ke střídání, když stáhl Martina Hladíka a místo něj poslal na hřiště Petra Zelenku. Za další 3 minuty dostal Jirka Šviřák míčem do obličeje, načež byl 5 minut mimo hru za postranní čárou ošetřován. V tuto dobu, kdy Polánka hrála o deseti, domácí bohužel vstřelili kontaktní gól. Centrovaný míč z pravé strany hostující obrana ještě odvrátila, avšak odražený míč za velkým vápnem bez přípravy napálil domácí hráč a Libor Máša se natahoval marně – 2:3. Po kontaktním gólu se dal očekávat sílící tlak domácích pokoušejících se o vyrovnání. Ten však naštěstí nepřišel. V 73. minutě sice centroval domácí záložník před Mášovu branku, ale hlavičkující hráč branku těsně minul. Polánka podnikala rychlé vpády do domácí obrany, z nichž některé byly velmi nadějné, ale bohužel gólem neskončily. Ke konci utkání bylo opět k vidění několik ostrých soubojů i následných strkanic, ale hlavní rozhodčí ukázal pouze pár žlutých karet. Poslední velkou šanci na vyrovnání měli domácí v nastaveném čase, ale centrovaný míč  Polánská obrana odvrátila do bezpečí.

     Zápas tedy skončil výhrou Polánky 2:3!! Třetí Petrovice v dopoledním utkání přehráli Dobřínsko 3:0 a odpoledne vedoucí Trstěnice si na svém stadionu udělali střelecké hody, když Vedrovickému béčku nasázeli 12 branek!!! V čele tabulky se tedy ani po tomto kole pořadí neměnilo. V dalším kole přivítá 4.května na svém hřišti domácí Polánka první tým z horních pater tabulky – a to Damnice.

Přidat komentář můžete ZDE                     Napsal: Martin Procházka                                Fa 6.5.2008


TJ Polánka - FC Tavíkovice 3:1
19. kolo IV. třída, okres Znojmo - 20.4.2008


TJ Polánka - Družstevník Jiřice 7:1
18. kolo IV. třída, okres Znojmo - 13.4.2008
____________________________________________________________________

       Góly Polánky: David Válka 3, Jirka Šachl 2, Jarek Hladík,
                                Petr Procházka

   V neděli 13.dubna se na hřišti v Polánce hrálo další utkání IV.třídy, ve kterém Polánka přivítala tým z Jiřic. Domácí kouč Fiala oproti minulému utkání musel udělat jednu změnu v sestavě – chyběl David Čech, ale naopak dorazil Petr Zelenka.

     Polánka nastoupila v sestavě: Libor Máša – Luděk Adamík (Martin Hladík), Marek Ostrovský, Pavel Chvátal, Lukáš Machotka – Martin Procházka, Jirka Šviřák (Petr Zelenka), Petr Procházka, Jarek Hladík – Jirka Šachl, David Válka.

     Ihned od úvodního hvizdu domácí zatlačili Jiřice před jejich branku a brzy jásali. V 5.minutě Jirka Šachl z velkého vápna pálil bez přípravy a míč trefil pod břevno Jiřické branky – 1:0. Dvě minuty nato v podobné situaci Petr Procházka trefil spojnici břevna a tyče. Neuběhlo ani dalších 5 minut a skóre se měnilo podruhé a opět na domácí straně. Útočník David Válka si na vápně přehodil obránce a, ikdyž tísněný, tváří v tvář hostujícímu gólmanovi nezaváhal. Poté bylo k vidění pár ostřejších zákroků na obou stranách, z nichž některé hlavní rozhodčí ocenil žlutou kartou. V 28.minutě předvedl nádhernou individuální akci Petr Procházka, když přešel přes 4 protihráče a z malého vápna překonal gólmana – 3:0. O 2 minuty později udeřilo na druhé straně. Přízemní centr na úrovni penalty napálil hostující záložník a vymetl Liboru Mášovi všechny pavučiny ve svatyni.  Náš gólman, jak poznamenal, se za míčem nestihl ani ohlédnout. V závěru poločasu se začali ozývat domácí rowdies. Hlavní rozhodčí  několikrát přišel před domácí kotel situaci řešit, až nakonec vykázal jednoho diváka z areálu. Na hřišti se do poločasu již nic zásadního nedělo a první část tak skončila 3:1.

     Do druhého poločasu nastoupila Polánka s cílem co nejdříve dosáhnout uklidňujícího tří až čtyř-brankového náskoku. Svůj úkol začali domácí naplňovat v 55.minutě, to když po rohovém kopu na přední tyči míč tečoval Pavel Chvátal a zcela volný Jarek Hladík hlavou neomylně zavěsil. O minutu později vystřídal Petr Zelenka Jirky Šviřáka a v 63. minutě přepustil své místo na hřišti Luděk Adamík Martinu Hladíkovi. Ještě před tím však stihl poslal nádherný pas z vlastní poloviny Luděk Adamík na Davida Válku, který si zaběhl za hostující obranu a sám před gólmanem nezaváhal – 5:1! Za 7 minut nastartovala u postranní lajny motory Hladíkova raketa, nacentrovala míč na Davida Válku, který z malého vápna poslal míč dvakrát za sebou přímo do gólmana. V 72. minutě se neohroženě probíjel do vápna Jirka Šachl, byl faulován a nařízenou penaltu sám postižený proměnil. Hostujícím hráčům začaly v závěru zápasu ujíždět nervy, výsledkem čehož byly dvě červené karty pro Jiřický tým. V 85.minutě vystihl Martin Procházka chybnou rozehrávku hostujících obránců , vyslal do úniku Davida Válku a ten po 50ti metrovém sprintu zkompletoval svůj hattrick. Domácí brankostroj se tedy zastavil na čísle 7.

    Vzhledem k dopolední výhře Petrovic a zejména výhře Trstěnic proti Jamolicím zůstávají nadále bodové rozestupy v čele tabulky stejné. V příštím kole opět na hřišti ,,Na Pinďurce´´ přivítá Polánka Tavíkovice. Přijďte proto domácí tým povzbudit!!

 

    
Přidat komentář můžete ZDE                     Napsal: Martin Procházka                          Fa 14.4.2008


Dobřínsko – TJ Polánka       1:3
17. kolo IV. třída, okres Znojmo - 6.4.2008
____________________________________________________________________

Góly Polánky: Petr Procházka, vlastní, David Válka

   K dalšímu zápasu cestovala Polánka do téměř sousedního Dobřínska. Dalo se tedy očekávat vyhecované derby. Polánka odcestovala pouze s 12 hráči – oproti minulému zápasu chyběl Michal Panovský a zraněný Jirka Šviřák, který má problém s kolenem.

     Polánka hrála v sestavě: Libor Máša – Luděk Adamík, Marek Ostrovský, Pavel Chvátal, David Čech – Martin Hladík, Martin Procházka, Petr Procházka, Jaromír Hladík – Jiří Šachl, David Válka (Lukáš Machotka).

   Utkání, které řídil rozhodčí Zemek, navštívila taky početná skupinka Polánských fanoušků, které tímto děkujeme za podporu. Polánka začala utkání velmi nervózně a ze začátku spíše nakopávala míče na útočné duo Válka – Šachl. Do jisté míry to však bylo také způsobeno terénem, který znemožňoval jakýkoliv pokus o kombinaci. Domácí měli v úvodu míč častěji na svých kopačkách, ale gólmana Mášu pořádně neohrozili. Polánka předvedla pár nadějných vpádů do domácí obrany, ale ty také zůstaly nevyužity. První velkou šanci měl hostující kapitán Válka, který odhadem ve 20. minutě bez připravy pálil z hranice velkého vápna. Do střely se však vrhl domácí hráč a střelu zblokoval. Domácí poté předvedli rychlý brejk, který však zakončili nepřesnou střelou. Poté na druhé straně Marek Ostrovský skvěle našel ve vápně M.Procházku, který po kličce obránci byl sám před gólmanem, ten ale míč reflexivně vyrazil. Utkání začínalo být značně nervózní a některé zákroky si žádaly žlutou kartu, avšak rozhodčí Zemek byl ledově klidný. V 34. minutě domácí faulovali na vlastní polovině P.Procházku. K míči se postavil sám postižený a přesnou střelou z 25 metrů otevřel skóre. Dobřínsko se však ještě do poločasu snažilo o vyrovnání, ale marně. První půle tedy skončila 0:1.

     Do druhé půle nastoupili domácí s odhodláním skóre otočit. Poločas začali aktivně, ale do vápna hostů se až na výjimky nedostávali. Polánka se na druhé straně snažila o druhý uklidňují gól. Do šancí se postupně dostali David Válka, Jirka Šachl i Petr Procházka, ale kýžený gól nepřidali. Ten přišel až v 59. minutě, když centrovaný míč do vápna domácích hlavou prodlužoval David Válka. Domácí obránce se míč snažil odkopnout, ale místo toho ho poslal do vlastní sítě za záda bezmocného gólmana – 0:2! O 7 minut později pálil bez přípravy z hranice velkého vápna Jirka Šachl, ale domácí gólman předvedl vynikající zákrok a míč vyrazil na roh. Dobřínsko se poté tlačilo do útoku a výsledkem toho byl v 71. minutě kontaktní gól na 1:2. Domácí zahrávali rohový kop a po nedůrazu Polánských hráčů před Mášovou brankou se k míči dostal útočník domácích a tísněn dvěma hráči vstřelil gól. Polánka se poté začala obávat o výsledek. Pojistku jí však dal útočník Válka, který si naběhl za obranu po krásně zahraném trestném kopu P.Procházky a střelou po zemi ke vzdálenější tyči vrátil hostům 2-brankový náskok. Následně, za potlesku fanoušků z Polánky, se nechal vystřídat poslední střelec David Válka, kterého již od začátku utkání trápilo zraněné tříslo. Své místo přepustil L.Machotkovi. Ještě předtím však předal kapitánskou pásku Davidu Čechovi, kterého tak čeká jistě nějaké zápisné (v tekuté podobě). Zbytek zápasu si Polánka hlídala své vedení a ,ikdyž domácí měli ještě nějaké šance, zápas dotáhla do vítězného konce. 

     Na konto si tak připsala cenné tři body za doslova vydřené vítězství 3:1 v Dobřínsku. Druhé Petrovice pouze remizovaly 0:0 v Rybníkách, takže se Polánka dostala o bod na druhé místo. Lídr tabulky z Trstěnic nezaváhal ve Skalici a po vítezství 2:1 si udržuje 4-bodový náskok před Polánkou.

     V následujícím kole bude Polánka na svém hřišti hostit tým z Jiřic.

   

   

 

Přidat komentář můžete ZDE                     Napsal: Martin Procházka                          Fa 7.4.2008


TJ Polánka – Sokol Branišovice      4:2
16. kolo IV. třída, okres Znojmo - 30.3.2008
____________________________________________________________________

Góly: Jaromír Hladík 2, Jiří Šachl 2
 
     
Poslední březnovou neděli se v rámci 16. kola IV.třídy skupiny B utkaly týmy TJ Polánky a Sokola Branišovice. Domácí kádr byl kompletní, hosté dorazili pouze s 11 hráči. Utkání se hrálo již na dobře upraveném hřišti ,,Na Pinďurce´´.

Polánka hrála v sestavě: Libor Máša – Lukáš Machotka, Jiří Šviřák, Pavel Chvátal, David Čech (Luděk Adamík)– Martin Procházka (Martin Hladík), Petr Procházka, Marek Ostrovský, Jaromír Hladík – Jiří Šachl, David Válka.

    Úvod utkání byl plný nepřesností na obou stranách. Byli to ale překvapivě hosté, kteří měli první velkou šanci, avšak nemířili přesně. V 15. měl minutě první obrovskou šanci také domácí obránce Machotka, který se po narážečce se Šachlem řítil sám na hostující branku, avšak míč poslal jen do brankáře, který jej bezpečně chytl. Hosté potom předvedli několik pěkných kombinací ve středu hřiště. V 17. minutě zahrávali přímý kop z dobrých 25 metrů. Krásnou střelu na zadní tyč gólman Máša s vypětím všech sil ještě vyrazil na břevno. Avšak poté zaspali domácí obránci, kteří nechali tři volné hráče v málém vápně a jeden z nich míč dorazil do prázdné branky - 1:0. Následujících 5 minut bylo z domácí strany plných nepřesností. V 26. minutě Jiří Šachl zahrával přímý kop a po téměř totožné situaci, která předcházela první brance, Jaromír Hladík srovnal! Neuběhlo ani pět minut a skóre se měnilo znovu. David Válka vybojoval míč, z levé strany ho poslal před bránu, kde volný Jirka Šachl neměl se zakončením problém – 2:1. V 34. minutě to již bylo o dvě branky, to když Jirka Šviřák rychle rozehrál z pravé strany přímý kop a zcela neobsazený Jaromír Hladík krásnou střelou skóroval. Hostující obrana v těchto chvílích kupila jednu chybu za druhou. Vrcholem toho byla situace v 40. minutě. Obránce Branišovic chybným odkopem daroval míč D.Válkovi, který jej poslal před branku opět úplně volnému Jiřímu Šachlovi a ten napodobil J.Hladíka, když vstřelil také svůj druhý gól v utkání. Z domácího kotle se začaly ozývat hlasy jako ,,Deset!!!´´ nebo ,,Jsou zralí na ručník!´´, avšak skóre se již do poločasu neměnilo. V 42. minutě ještě sestřelil ve vápně hostující obránce M. Procházku a domácí fanoušci se dožadovali penalty. Rozhodčí ale zákrok viděl ještě před vápnem, a tak následoval pouze trestný kop. Ten ale v síti neskončil.

 

    Do druhého poločasu naskočil místo Davida Čecha Luděk Adamík, který si vyměnil strany s Lukášem Machotkou. Kdo čekal pokračování střeleckého představení domácích hráčů, byl zřejmě zklamán. Polánka si bezpečně hlídala svůj náskok a hrála, co potřebovala. Své šance hned ze začátku nevyužili Jiří Šachl a Martin Procházka, kterého chvíli nato vystřídal Martin Hladík. Branišovice začaly postupem času vystrkovat drápky a několikrát zahrozili před domácí brankou. Gólman Máša ale byl zatím vždy na svém místě. Do 75.minuty se nic podstatného ani na jedné straně nedělo. Avšak v následující minutě měli velkou příležitost domácí útočníci, kteří se řítili tři na jednoho obránce. Svou situaci ale nevyřešili dobře a pátý gól nepřidali. V 80. minutě na druhé straně po chybě domácí obrany vystřelil z uctivé vzdálenosti hostující záložník a gólman Máša si vybral svoji slabší chvilku. Skóre se tedy měnilo naposledy. Zbývajících 10 minut se již dohrávalo v poklidu.

     Domácí hráči předvedli vynikající výkon v prvním poločase. Ve druhém si již hlídali výsledek a bylo to znát na hře. Nicméně jsme si připsali do tabulky další tři body a vzhledem k remíze Petrovic s Jamolicemi ztrácíme již jen jeden bod na druhé místo.

     V dalším kole zavítá Polánka na hřiště do Dobřínska.

    

   

Přidat komentář můžete ZDE                     Napsal: Martin Procházka                          Fa 1.4.2008


 

TJ Polánka – Sokol Vedrovice "B"  3:0 
15. kolo IV. třída, okres Znojmo - 23.3.2008 

Góly: Válka 2, Šviřák

Sestava: Libor Máša – Luděk Adamík, Marek Ostrovský, Pavel Chvátal, David Čech (Lukáš Machotka) – Martin Procházka, Petr Procházka, Jiří Šviřák, Jaromír Hladík – Jiří Šachl (Martin Hladík), David Válka

     K prvnímu jarnímu utkání nastoupilo mužstvo Polánky proti týmu z Vedrovic. Hrálo se netradičně v Budkovicích, protože hřiště v Polánce bylo podmáčené. K utkání nastoupil domácí kádr téměř kompletní – chyběl pouze nemocný Michal Panovský. Naopak všechny zimní posily (Marek Ostrovský, Petr Procházka a Jiří Šachl) byly trenéru Fialovi k dispozici.

     Utkání začalo za poměrně silného deště se sněhem, což poznamenalo terén. Polánka se od úvodu tlačila do koncovky, avšak její šance končily buď mimo branku, nebo si s nimi brankář hostů poradil. V první velké šanci se ocitl domácí Válka, který po přesném centru Šachla na gólmana nevyzrál. Poté zahrozily také Vedrovice, avšak bez výraznějšího uspěchu. Ve 25.minutě hostující gólman špatně odkopával od branky, míč se dostal k volnému Šviřákovi, který bez přípravy napálil míč do břevna. Odtud se odrazil do gólmana a od něj za branku. Následoval roh, z něhož Polánka nic nevytěžila. Hrstka domácích fans hnala Polánku do útoku. Své ovoce to přineslo v 35. minutě, kdy si Šviřák narazil míč s Procházkou a ten skončil v šibenici Vedrovcké branky. Poté ještě Válka spálil jednu tutovku, a tak se šlo do kabin za stavu 1:0.

     Druhý poločas začal podobně jako ten první – Polánka útočila a Vedrovice se spíše bránily. Nejprve spálil stoprocentní šanci domácí Hladík, který z malého vápna vysoko přestřelil. Poté ani aktivní Šachl nevyzrál na gólmana Vedrovic. A tak si vzal slovo Válka, který po milimetrové nahrávce od Šviřáka prostřelil gólmana a zvýšil na 2:0. Hosté hrozili spíše z ojedinělých brejků, avšak domácí obrana si s nimi poradila. Polánka nechtěla ponechat nic náhodě a vytrvale se hnala dopředu. Nejdřív sice Válka po závaru před Vedrovickou brankou poslal míč z voleje vysoko nad, avšak v 78. minutě již skóroval, když si ve vápně došel pro přihrávku a poslal míč k bližší tyči. V závěru ještě neproměnili své šance Procházka, druhý Procházka a Šachl, a tak Polánka zvítězila 3:0. Připsala si tak na konto další tři body a nadále zůstává v kontaktu o čelo tabulky.

     Příští zápas se hraje 30.března v 15:00, zřejmě opět v Budkovících, proti Sokolu
Branišovice.

 Text: Martin Pricházka                                                                                                           Fa 1.4.2008


 

Polánka - Jamolice 0 : 0

13. kolo IV. třídy, okres Znojmo - 4.11.2007
_________________________________________________________

Góly: --
Sestava:

Libor Máša, Pavel Chvátal, Michal Panovský, David Čech,     Martin Procházka, Jaromír Hladík, Luděk Adamík, Lukáš machotka, Petr Ondráček, Martin Hladík, David Válka

      Domácí tým nastoupil k místnímu derby ve značně oslabené sestavě. Chyběli zejména nemocný kapitán Šviřák a Zelenka, zraněný byl ještě rovněž forvard Vích. Úvod zápasu se povedl lépe hostujícímu mužstvu, které před výborně zaplněným hledištěm mělo pár nadějných šancí, ale buďto nezvládli finální nahrávku a nebo si s ní domácí gólman Máša bez problémů poradil. Po dvaceti minutách zavelel k útoku také Válka, avšak jeho střela mířila vysoko nad. Po dalších deseti minutách předvedl zkrat hostující záložník Polák, jehož faul na unikajícího J.Hladíka ocenil rozhodčí Fojtík pouze žlutou kartou. V závěru poločasu měli ještě jednu příležitost ke skórování hosté, avšak Máša si se šancí po rohovém kopu poradil. Do kabin se tedy šlo za bezgólového stavu.

     Druhý poločas začal opět náporem hostů, z něho však dokázali vytěžit pouze jednu nepřesnou střelu a hlavičku rovněž mimo Mášovy tyče. Poté se osmělili také domácí. Po hezké kombinaci však Machotka střílel nepřesnou střelou mimo. Z protiútoku fauloval před vápnem unikajícího Fialu domácí bek Čech, za což viděl po zásluze žlutou kartu. Z trestného kopu hosté nic nevytěžili. Hostující fanoušci začali být s postupujícím časem nervózní a hlavního rozhodčího častovali neslušnými nadávkami. Rozhodčí Fojtík to však bral s nadhledem. Zápas se tedy blížil k bezgólové remíze, když v poslední minutě zahrávali domácí přímý volný kop. Na centr Ondráčka si naběhl Válka, který hlavičkou přeloboval gólmana hostí, avšak míč orazítkoval pouze břevno a poté jej lapil již připravený gólman. Zápas tedy skončil remízou 0:0. Vzhledem k tomu, že lídr tabulky zaváhal na půdě Damnic, Polánka stáhla náskok na Trstěnice na rozdíl 4 bodů.

Fa 5.11.2007                                                                      Napsal: Martin Procházka                                                            Přidat komentář

 


Sokol Trstěnice - TJ Polánka 1:0